Polis Vs Penjahat


secara timeline macam biasa , aku pergi kerja lambat setengah jam, rasa bosan pulak tak kena tipu.. aku capai suratkhabar , baca lepas kena tipu secara suka rela, aku keluar makan nasik lemak bos belum masuk, aku mengular lagi.. layan internet update status kat FB tengah aku berusaha gigih mengupdate status, aku dgr bunyi kereta … Teruskan membaca

Kehabisan Nyawa


Bukan pembual akhlak atau moral, apalagi tentang taboo atau pantangan-pantangan berkudis yang telah termaktub sejak azali, semua itu langsung tak ada kena mengena. Tapi aku perlu jujur dengan diri sendiri, aku tak suka dadah. Khayalan sober aku jauh lebih berpuaka. Aku tak perlukan bantuan dadah sintetik, SAYA SOBER, SAYA OK. Tanpa dadah pun aku tetap boleh … Teruskan membaca

Empodecles : sang pemakan api


Bahawa dikalangan warga Greek itu sendiri, ada insan yang terserlah dari insan-insan lain. Mereka itu lazimnya, akan dipahat menjadi berhala bersaiz gigantik, yang sepenuhnya diukir dari batu marmar , tak lain sebagai penghormatan, Seakan souvenir untuk masa depan. Di antara berhala-berhala gadang yang tersusun dalam formasi mirip bintang-bintang zodiak itu, lazimnya terdiri daripada insan yang … Teruskan membaca

Aegeus dan aethra


Aegeus bukan raja sembarangan. Seluruh kota Athen ini dibawah kekuasaan kerajaannya. Malah semua rakyat di seluruh tanah agung greek itu sendiri sangat menyanjungnya. Namun sebagai manusia, Aegeus juga tak terlepas dari tekanan masalah. Di atas takhta kerajaan yang kemilau bercahaya emas itu, baginda tetap sugul. Termenung memikirkan tentang nasibnya yang malang. Sudah banyak isteri yang … Teruskan membaca

kaitan Freemason dengan seluar dalam


FREEMASON ada dimana-mana. Bukan sahaja pada cetakan matawang dollar US, tapi turut terlihat pada logo kereta, kulit album artis terkenal, siri kartun pokemon dan juga pada bungkusan chikadees. Walaupun begitu, kewujudan logo itu tak sebanyak bilangan logo yang wujud dalam kepala otak orang-orang paranoid yang sangat taksub dengan kisah-kisah freemason. Adalah membuang masa kalau diceritakan … Teruskan membaca

Teknologi Untuk Bergundal


💡     Mereka masih lagi mau bermain teka-teki  kuno dan tak berteknologi..   “Benda apa yang masuk tiga segi, bila keluar dia kerinting?” Soal si bergundal.   Malas aku nak layan. Memikirkan jawapan untuk teka-teki macam ni cuma membazirkan imaginasi aku aje.   Tapi curiousity aku tetap inginkan jawapan: ” Benda apa !”    “Seluar … Teruskan membaca

  • Temerloh punkrocker

    images
  • Menembus tembok silam Adios