kicauan kelelawar malam


Aku tak pandai nak mereview muzik, jadi kalau ada orang bertanya,  muziknya band Kelelawar Malam tu macam mana? maka akan kujawab seperti ini  : “Seperti The Misfits tapi bukan 100% The Misfits, mereka membawa elemen horror dalam muzik punk, tapi masih 100% bunyi Indonesia” Dan andainya mereka bertanya lagi , “The Misfits itu apa?” Baiklah, … Teruskan membaca

Milisi Kecoa


Lama tak update blog … Lebih kesal lagi kalau jenguk kepada entri2 yang lepas, semakin tandus dengan cerita tentang punk, terus-terusan mengkhayal dengan politik lokal semasa atau puisi2 hedonis yang tak menyangkut. Nah, rasanya yang tinggal jadi punk hanyalah separuh dari nama blog ini. (kerana yang separuh lagi itu adalah nama aku sendiri ) Seperti … Teruskan membaca

woodstock’69 – festival musim panas


Kalau ada seekor jin afrit muncul tiba-tiba dari muncung lampu ajaib yang baru aku gosok. Memperlihatkan  wajah yang bengis di balik kepulan-kepulan asap hapak berbau kemenyan, menempelak dengan suara garau yang bergema-gema. Ternyata jin afrit itu tahu berbahasa malaysia : ” Sekarang saya adalah khadam tuan. Dan saya akan menunaikan satu permintaan .  Mintalah apa … Teruskan membaca

Dan Punkrock Pun Berpesta ………


Juga untuk mereka yang masih lagi merasakan kehangatannya.  

Berita dari langit mengatakan adanya video Homicide


Bila tersiarnya berita pembubaran band Hip hop anarkis bernama homicide , aku berasa sangat kecewa kerana cita-cita aku masa itu adalah menantikan aksi panggung mereka secara live di Malaysia.  Dan bila ada seseorang yang sangat peduli dan bermurah hati mahu berkongsi video Homicide Bandung Live di laman video Youtube  , sedikit sebanyak terubat juga rasa rindu. … Teruskan membaca

Seindah zaman batu ( Kangkang ).


Positif ! Aku dilahirkan pada suatu era yang ahli arkeologi sepakat menamakannya dengan Zaman Batu. Namun zaman batu ini terbahagi kepada bermacam peringkat. Zaman batu awal, zaman batu pertengahan , zaman batu akhir , zaman batu awal setengah pangkal dan macam-macam jenis batu yang dinamakan sesuka hati oleh ahli arkeologi. Tapi aku bukanlah lahir sezaman … Teruskan membaca

  • Temerloh punkrocker

    images
  • Menembus tembok silam Adios