mokhtarudin lasso


aku cuba cari info pasal Mokhtarudin lasso kat internet , tapi haram… tokoh penting dalam sejarah ni dah jadi macam kisah mitos je.
dalam wiki pun ciput je info..
Bila aku google gambar dia pun tak ada…
Jadi aku scan lah gambar dari dalam buku ni, sekurang-kurangnya ada juga gambaran wajah dia macam mana🙂

Comments
4 Responses to “mokhtarudin lasso”
  1. Zara berkata:

    kalau tak keberatan..saya nak share mengenai Mochtaruddin Lasso ini..dia berasal daripada Padang, Indonesia..keturunan raja istana paga ruyung batu sangkar..ketika dia datang ke tanah melayu dia telah berkahwin dengan seorang wanita yang berasal dari negeri Perak bernama Rahmah bt Mat Saman dan memiliki seorang anak lelaki yang bernama Nurman.hanya setakat ini saja yang mampu saya share..selebihnya agak kurang jelas..:).

  2. Zara berkata:

    sebenarnya ejaan nama Mokhtaruddin Lasso yang sebenar ialah Mochtaruddin Lasso..

  3. adiospunk berkata:

    waalaikumsalam..
    tajuk bukunya DR BURHANUDIN HELMI – satu kemelut politik tulisan Ramlah adam

    ni gamabr buku tu
    http://cikgusaiful.blogspot.com/2009/10/tokoh-nasionalis-islam-dan-melayu-di.html

  4. Maruwiah berkata:

    salam, boleh saya tahu buka ini tajuk apa?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

  • Temerloh punkrocker

    images
  • Menembus tembok silam Adios

%d bloggers like this: