Usia – Kau Sekejam Pembunuh Bersiri


Awal bulan November lepas.

Awek kawan aku send mesej kat Facebook. Dia nak sambut birthday. Kononnya nak mintak hadiah la.

Dia tak tahu kot,  aku ni jenis tak suka  berparti dan bersosial. Walaupun aku suka baca buku sosialis. Tak sama bendanya tu.

Aku cuba menyelematkan poket aku dengan satu cubaan berbuat bodoh.

 “la,  kau nak besdey lagi skali ker? kan tahun lepas dah besdey ??? ”

” tuh taun lepas… nie taun nie…. menda lar ”  Dia jawab balik. Tapi aku tak balas dah.

* * *

Malam tu aku online YM. 

Bebudak  kampung aku suka buat Confrence. Kalau tak join karang kecik hati pulak. Memang terpaksa join.

Kebetulan awek kawan aku yang nak birthday tu ada jugak. Sekali lagi minta hadiah birthday. Menuntut hak, katanya. 

” Kau nak hadiah apa, set pinggan mangkuk ke? Itu hadiah untuk orang kawen, bukan besday” Aku cuba  mengelak lagi.

” Alah , kawen esok aku x nk pinggan mangkuk la, tp  nak hadiah mesin basuh”. Dia cuba bergurau agaknya. Ntah-ntah serius. Aku pun tak tahu.

” Kalau macam tu , aku hadiah kan kau JONGOS ni ,  selain dari mencuci baju dia juga reti memasak”

Aku petik satu nickname yang entah siapa-siapa entah. Semua orang dalam confrence tu gelak je. Tapi  JONGOS tu pun kawan dia jugak sebenarnya.

* * *

Saja je , aku cerita pasal birthday, sebab lagi berberapa minit lagi akan tiba giliran aku pulak menyambut  ulang tahun kelahiran.

Aku bukan nak minta hadiah pun. Selepas melihat kawan aku menyanyi secara live di youtube lagu happy birthday. Itu pun dah kira bangga.

Terima kasih je la. Buat susah je.

Comments
14 Responses to “Usia – Kau Sekejam Pembunuh Bersiri”
  1. Dude berkata:

    aok ngan fakyew amalkan scat fetish ke?
    ngeriiii….

  2. adiospunk berkata:

    thankiu walaupun terlambat dua hari.

    Hail amir hero aku.
    aku anggap dia nyanyi untuk aku lagu tu.
    hehehe

  3. ainunlmuaiyanah berkata:

    sori terlepas nak wish kau..

    apa-apa pun selamat jadi tua..

    lagi satu, lagu tu bukan tuk kau la..
    perasan!

    haha

  4. adiospunk berkata:

    Scat sex !!!
    otak fakyew semakin cabul..

  5. fakyew berkata:

    kejam sial! sekejam lagu-lagu grind aok punya stail.

  6. Dude berkata:

    tak paedah nak blanje org tua ni.
    tak pulang modal pun.
    hahahaha.
    bagi makan taik dlm jamban tu, aok rasa ok tak?

  7. fakyew berkata:

    hey dude.

    sepatutnya aok kena belanja dia makan kat teratak. lepas tu jangan lupa, buat shooting makan kek dalam jamban.

  8. Dude berkata:

    laaa…
    orang tua ni punya besday rupanya.
    punkrocker pra pencen sambut besday.
    muahahaha.

  9. adiospunk berkata:

    hoo tengkiu,
    kengkawan ,saintis roket, koboi
    tak lupa kat kawan aku yang nama hail amir tu,

  10. koboi berkata:

    hohoho besday lu ke bro. walaupun kita tak saling mengenali dalam dunia nyata, tapi alang-alang aku dah tau ko nak sambut besday, aku ucapkanlah hepi besday untuk ko. semoga panjang umur dan di murahkan rezeki. bila rezeki dah murah, boleh pas-pas sikit kat aku.

  11. adiospunk berkata:

    thank u zizou, semoga episod kisah hidup aku akan penuh warna-warni. dan aku doakan kau pun kaya raya dan mampu memborong semua baju dan kasut bundle. hehehe

    thank you mat jai.

  12. matjai berkata:

    Happy Birthday!

  13. zizou berkata:

    gua ucapkan selamat menambah wayang kehidupan.
    maybe tahun ni, pita wayang kehidupan lu maybe yang terbaik.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

  • Temerloh punkrocker

    images
  • Menembus tembok silam Adios

%d bloggers like this: