ayuh lawan dunia – Injak kesombongan dan keangkuhannya


Hola 2009,  Apa khabar.

Yeahh !! aku habiskan malam tahun baru aku dengan segelas teh ais sambil menyaksikan persembahan dramatik kat road-block yang berada 50 meter aje jauhnya  dari kedai Tomyam tempat punkrockers bersidang. 

Sebenarnya aku sorang je punkrocker , ahli panel yang lain adalah mat grindcore ,  mat Metal dan bekas prajurit Hardcore tanpa wang pencen. 

Macam biasa, persidangan hanya membincangkan masa depan punk.
Berkongsi cerita dan bertukar pemikiran baru.
Mengutuk drama bodoh Gerak Khas edisi Punk makan sampah.

Oh yeah !! Cerita gempar segerombolan punk busuk makan burger reject dari Restoran makanan segera beberapa tahun dulu telah berjaya meyakinkan seluruh rakyat Malaysia. Semua punk suka makan sampah. Kool !!

Kita kan bersama, ayuh lawan dunia
Injak kesombongan dan keangkuhannya
Kita bukan mereka
Kita bukan anak bangsa sempurna

Antara lirik lagu band kegemaran aku iaitu Superman Is Dead. Sepanjang 2-3 hari ni , melodi lagu tu merayap-rayap dalam kepala tengkorak aku. Catchy .

Lirik lagu tu mendalam sangat maksudnya untuk punkrocker macam aku.

http://www.box.net/index.php?rm=box_mp3_player_run&id=f_237551032&name=Superman_Is_Dead_-12_-_Kita_vs_Mereka.mp3&myfiles=1Kita VS Mereka – Superman is Dead


images3

 

 

 

 

Kita Vs Mereka


Hey kau yang terluka kerna engkau berbeda
Jangan pernah menyerah
hancurkan kesedihan
Kita kan bersama, ayuh lawan dunia
Injak kesombongan dan keangkuhannya

Kita bukan mereka
Kita bukan anak bangsa sempurna
Kita bukan bangsawan
Nan rupawan, yang harus dihormatilah keseragaman,
kedangkalan hidup di dunia

Jarum dan tinta, kulit berwarna
Buktikan kubisa, akan ku rubah dunia

Hey kau yang terluka karna engkau berbeda
Jangan pernah menyerah
hancurkan kesedihan
Kita kan bersama, ayuh lawan dunia
Injak kesombongan dan keangkuhannya

Kita selalu ditekan
Dilupakan, tersudut dan terdiam
Orang-orang memuja
Pemikiran sempit nan membosankanku
Ku akan teriak, hingga kaca pecah terserak

Ku angkat gelas, kita nyanyikan
Lagu perlawanan
Kita versus mereka!

Kenapa kita mesti seragam
Mungkinkah kita hidup saling jaga
Walaupun berbeda!

Hey kau yang terluka karna engkau berbeda
Jangan pernah menyerah hancurkan kesedihan
Kita kan bersama, ayuh lawan dunia Injak kesombongan dan keangkuhannya

Comments
4 Responses to “ayuh lawan dunia – Injak kesombongan dan keangkuhannya”
  1. adiospunk berkata:

    sebab kau tak tengok dia maki hail amir sebagai kucing kurap

    lepas tu kau baru tau yang dia tu kool kalau jadi org jahat.

    tapi sebagai pengarah aku tak minat lah..
    asik buat stuff Chick lit jer
    camna aku nak support

  2. fakyew berkata:

    aku tak sempat pun tengok cerita yusop haslam yang dia berlakon. kecuali debu-debu kotaraya dengan gerak khas. jadi polis baik. tak cool langsung.

  3. adiospunk berkata:

    maksud kau, yang makan hasil sampah tu bukan punk tapi Yusop haslam ye?

    Sebenarnya aku takdelah benci ke dia.
    aku suka dia berlakon zaman 70an.
    selalu jadi jahat & playboy.
    cool.

  4. fakyew berkata:

    cerita-cerita yusop haslam semua kategori sampah. di sambung pulak anaknya membuat cerita-cerita sampah. diorang ni memang hidup makan hasil sampah.

    sampah betul lah!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

  • Temerloh punkrocker

    images
  • Menembus tembok silam Adios

%d bloggers like this: