Adios – senarai kool 2008


Senarai aku tak semestinya produk tahun 2008, tapi segala yang aku layan sepanjang 2008.


Buku paling kool baca tahun ni.

solitude

Sumpah Tujuh Keturunan

Oh gosh !! buku paling kool aku baca tahun adalah buku anti-liberal. Ah! tak kisah, cerita satira dengan lawak luarbiasa . Aku memang patut kagum pada penulisnya, Gabriel Garcia Marquez.

Kisah keluarga 7 keturunan tunggang terbalik kerana sumpahan kebodohan dan hobi mereka menghasilkan anak luar nikah dengan nama yang hampir sama dan berulang-ulang. Sengaja dia peningkan kepala pembaca dengan nama-nama tu sebagai gambaran kepincangan institusi kekeluargaan kalau dah keturunan di luar kawalan boleh mencapai tahap sumbang mahram.

Movie paling kool aku tengok tahun ni.

brasil

sentral stesen

Kisah budak lelaki yang ibunya mati dilanggar kereta dan merempat di stesen kereta api di Rio De Jeneiro . Dan seorang nenek tua yang mahu menghantar dia pulang ke pangkuan ayahnya.

Satu road movie yang aku tak boleh jangka  apa pun. Kisah nenek tua yang diajar erti keikhlasan oleh seorang budak kecik.

Aktor paling kool tahun ini.

pasado

El pesado

Gael Garcia Bernal, tak kisahlah dalam cerita ni dia berlakon dalam dunia gila skizofrenia , semua filem lakonan dia memang unik.Aku rasa nak jadi orang  gila macam dia.

Aktress paling kool tahun ni

soot-em-up

shoot em up

Monica Bellucci. Err dia memang tak berapa kool berlakon sebagai awek Jesus dalam Passion of Christ dan awek orang jahat dalam filem Matrix .

Sebab dia cuma terrer pegang watak pelacur je. Shoot em up adalah cerita hollywood yang dipengaruhi aksi filem tamil dan langsung tak sedap ditonton kalau tak disebabkan oleh Monica bellucci.

Muzik paling kool tahun ini

int_durruti

Lagwagon

Nak kata apa lagi, mestilah band Punkrock. Dah bertahun-tahun aku dengar

seronok gila pasal band favourite aku ni keluarkan album baru tahun ni.

Penemuan internet paling kool tahun ini

gogle

google

kalau korang suka sangat dengan firefox , pergilah kahwin dengan firefox tu.

aku suka Google chrome. Luas sikit permandangan.

Website paling  kool tahun ini

bud

no komen , huhuhu

www.fakyew .com sebab ada mengajarkan ritual mengorek hidung.

Juga terdapat manual membuat tuak  menggunakan air rendam stokin.

Comments
11 Responses to “Adios – senarai kool 2008”
  1. Ricardo berkata:

    Superb website you have here but I was wanting to know if you knew of any user discussion forums that cover the same topics discussed in this article?
    I’d really like to be a part of online community where I can
    get feed-back from other experienced individuals that share the same interest.
    If you have any recommendations, please let me know.

    Many thanks!

  2. web designers berkata:

    Remarkable! Its actually remarkable piece of writing, I have got much clear
    idea about from this post.

  3. Dude berkata:

    HAhAhAhAhAhahahaAHAhaha…

    gambar fakyew memang cocok!

  4. adiospunk berkata:

    apa ni encik fyew ?
    tak baik la encik marah2 macam ni.

    kita kan orang timur , marah-marah ni bukan budaya kita.
    marah-marah ni budaya barat .

    heheheehe

  5. fakyew berkata:

    lancau kuda!

  6. adiospunk berkata:

    magnifico ??

    cerita apa tu ?

    cerita philipine aku tengok yang cool nye Jose Rizal the movie je

  7. ainunlmuaiyanah berkata:

    pernah tgk magnifico.. ceritanya best. filem dari philipina. nanti aku buat review kat blog..

    ceritanya bagus

  8. adiospunk berkata:

    google chrome memang best . lu cool la mat jai ..
    tak macam pemabuk firefox tu ..

  9. mohdjai berkata:

    google chrome memang cool .. tak berat, laju! tapi gmail tetap tak cool dengan keupayaan storage yang kecil dan latar belakang ala-ala friendsternya.

    tapi yang last tu memang mat kool! warghahahahahaa!

Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] 29, 2008 oleh adiospunk Aku terpaksa jilat balik setiap air ludah aku. Tentang filem paling kool aku pernah tengok sepanjang 2008, sebab semalam aku tengok movie yang paling hebat pernah aku […]

  2. […] Read the rest here: Adios – senarai kool 2008 […]



Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

  • Temerloh punkrocker

    images
  • Menembus tembok silam Adios

%d bloggers like this: