mqdefault
  • Alam semesta ini bukan milik manusia, sebaliknya manusialah milik alam semesta

    rated_pg


    “Aku mungkin tak setuju dengan pendapatmu, tetapi aku akan bermati-matian membelamu jika kamu berkehendak menyampaikan pendapat” ~ Voltaire


    “aku berusaha keras untuk tidak menertawakan tindakan manusia,
    tidak menangisinya,
    dan tidak juga membencinya,
    melainkan justru untuk memahaminya.”
    ~ Benedict Spinoza

Die anarchisten


Dicerca, diusir, dan tak pernah difahami, Itulah kezaliman paling ngeri zaman kami. “Melawan segala perintah,” jerit khalayak rakyat, “Engkau, perperangan dan pembunuhan paling dahsyat .” O biar mereka menangis. mereka tak pernah berusaha untuk mengerti Kebenaran yang tersembunyi di belakang satu perkataan untuk dicari, Buat mereka perkataan tersebut telah lama dimiliki. Mereka terus buta di … Teruskan membaca

empty-librarypp

Khutubkhanah Leluhur (empty Library)


Dia hanyalah seorang perpustakawan belaka Dia sendirian sudah berjumlah tak terhingga setelah kuukur dari meter kejahilan Aku pasti, dia memang berjumlah tak terhingga Nun di sebuah library kusam di hujung dunia Yang perpustakawannya lebih ramai daripada buku Yang bukunya lebih sedikit daripada hantu Aku yakin, ini bukan syurga seperti yang dibayangkan Borges Lihatlah ! perpustakaanmu … Teruskan membaca

sleeping (1)

Aku (versi mengantuk)


Aku (versi mengantuk) Kalau sampai mengantukku ‘Ku mau tak seorang kan mengganggu Tidak juga jam loceng Tak perlu pekik lolong itu Aku ini binatang ranjang Dari tilamnya terbuang Biar selimut bunga-bunga mengalas kulitku Aku tetap mendengkur Lelap dan lena kubawa bermimpi Bermimpi Hingga hilang penat letih Dan aku akan lebih tidak perduli Aku mau tidur … Teruskan membaca

THE ROOT REEL BHOPALI

Bhopal yang bukan Lynas


Ini bukan cerita pasal Lynas kat Gebeng, Kuantan. Ini dokumentari pasal kilang Lynas kat Bhopal, India tahun 1984 .. Kilang Lynas kat Bhopal tu berteknologi juge. Maklumlah Pemilik kilangnye pun org USA. Keselamatan tak payah ceritalah.. memang sangat-sangat diutamakan … 24jam pantau PERINGATAN !!! walaupun sebelum bencana selalu dikatakan keselamatan terjamin. Tapi adalah PENTING untuk … Teruskan membaca

kony

T-shirt sakti yang mampu selamatkan dunia


Dunia semakin sepi, kejahatan semakin berleluasa. Sebahagian manusia sibuk bermain facebook dan sebahagian lagi sibuk bermain twitter. Tidak semena-mena, muncul sebuah video ajaib yang menyentap perasaan seluruh warga alam siber. Dalam sekelip mata sahaja, cita-cita mat dan minah siber berubah untuk bersama-sama menyelamatkan dunia. Video berjudul #STOPKONY memang mengkagumkan. Apatah lagi dengan lakonan-lakonan mantap dan … Teruskan membaca

36825_421060782399_35427537399_5240619_2407176_n

Soul Savior : Interview dari zine Lovegrass


  SOUL SAVIOR BAND   Soalan 1: Sila lah perkenalkan diri kamu serba sedikit serta bermulanya sejarah penubuhan ini band.   i) -nama line-up Seperti proses dari awal kewujudannya, soul Savior masih tetap terdiri dari-Salman(vokal/gitar),-edi kopi (vokal/bass),-iqa (drum) -adi (vokal/gitar).   ii) dah berapa lama ? mustahil kami dapat mengingat tarikh penubuhan dengan tepat, semuanya dah … Teruskan membaca

  • Temerloh punkrocker

    images
  • Menembus tembok silam Adios

Ikut

Get every new post delivered to your Inbox.